3.11.14

PASTÍS DE CARLOTA (CARROT CAKE)


El pastís de carlota (Carrot Cake) és originari d'Anglaterra. Es coneix des de l'Edat Mitjana on s'utilitzava la carlota, la remolatxa o la carabassa per a endolcir les postres pel cost elevat del sucre i de la mel. Segles després, els emigrants el portarien als Estats Units on continua sent un pastís molt típic.
En Anglaterra es va tornar a posar de moda arran de les restriccions de sucre a la Segona Guerra Mundial. 
A mi almenys em resulta estrany pensar en un pastís de carlota dolç. Ara que l'he tastat en menjaria tots els dies!
És humit, dens i amb un sabor a canella, gingebre i nous deliciós. La crema amb la que s'acompanya és una crema de formatge suau, una combinació perfecta. 

RECEPTA 

Per al bescuit
300 gr de sucre
300 gr de farina
300 gr d'oli de gira-sol
3 ous
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de canella
1/2 culleradeta de gingebre
1/2 culleradeta de sal
300 gr de carlota en ratlladura
100 gr de nous picats

Batre els ous, l'oli i el sucre fins que estiguen els tres components ben mesclats. Afegir la farina, el llevat, el bicarbonat sòdic, la sal, la canella i el gingebre, batre 1 minut.
Incorporar a la mescla la carlota i els nous, acabar de mesclar a mà. 
Posar al forn prèviament calent a 175º uns 30-40 min o fins que en introduir un palet isca net.
Per a un motlle de 20-22cm

Per a la crema
150 gr de mantega
300 gr de sucre glas
450 gr de formatge tipus "philadelphia"

Batre el sucre i la mantega fins formar una crema, afegir el formatge tot d'una i batre a velocitat alta uns minuts fins que la mescla hi haja muntat i estiga molt cremosa. Decorar.


PASTÍS DE CARLOTA (CARROT CAKE)

La tarta de zanahoria (Carrot Cake) es originario de Inglaterra. Se conoce desde la Edad Media donde se utilizaba la zanahoria, la remolacha o la calabaza para endulzar los postres por el coste elevado del azúcar y de la miel.
Siglos después, los emigrantes lo llevarían a los Estados Unidos donde continúa siendo un pastel muy típico.
En Inglaterra se volvió a poner de moda a raíz de las restricciones de azúcar en la Segunda Guerra Mundial. 
A mí al menos me resulta extraño pensar en un pastel de zanahoria dulce. Ahora que lo he probado comería todos los días! 
Es húmedo, denso y con un sabor a cenela, jengibre y nueces delicioso. La crema con la que se acompaña es una crema de queso suave, una combinación perfecta.


RECETA


Para el bizcocho
300 gr de azúcar
300 gr de harina
300 gr de aceite de girasol 
3 huevos
1 cucharadita de levadura en polvo
1 cucharadita de bicarbonato sódico
1 cucharadita de canela
1/2 cucharadita de jengibre

1/2 cucharadita de sal 
300 gr de zanahoria rallada
100 gr de nueces picadas

Batir los huevos, el aceite y el azúcar hasta que estén los tres componentes bien mezclados. Añadir la harina, la levadura, el bicarbonato sódico, la sal, la canela y el jengibre, batir 1 minuto.

Incorporar a la mezcla la zanahoria y las nueces, acabar de mezclar a mano. Poner al horno previamente caliente a 175º unos 30-40 min o hasta que al introducir un palillo salga limpio.
Para un molde de 20-22cm

Para la crema
150 gr de mantequilla

300 gr de azúcar glas
450 gr de queso tipo "philadelphia"
Batir el azúcar y la mantequilla hasta formar una crema, añadir el queso todo de una y batir a velocidad alta unos minutos hasta que la mezcla haya montado y esté muy cremosa. Decorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Total de visualitzacions de pàgina: